Os Augardentes e Licores tradicionais de Galicia protagonizarán unha xornada gastronómica en LA GALICIANA

Os Augardentes e Licores tradicionais de Galicia protagonizarán unha xornada gastronómica en LA GALICIANA

7 de maio de 2019.– Os Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia protagonizarán o vindeiro xoves 16 de maio unha xornada gastronómica en LA GALICIANA. O presidente do Consello Regulador, José Antonio Feijóo; o xerente de La Galiciana, Benigno Sánchez, e a vogal do Consello Regulador e enóloga, Sonia Otero, presentaron esta mañá o programa de actividades.

José Antonio Feijóo mostrou o seu agradecemento ao Mercado La Galiciana “por darnos a oportunidade de desenvolver unha xornada gastronómica nun espazo tan emblemático e polivalente como leste”. Aproveitou a oportunidade para animar a veciños e visitantes a “achegarse o próximo 16 de maio a este mercado para degustar os pratos propostos que mostran a versatilidade dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia na cociña”.

Pola súa banda, Benigno Sánchez quixo “agradecer ao Consello Regulador de Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia a confianza depositada non noso Mercado para dar visibilidade á alta calidade deste sector tradicional en Galicia. É unha horna para A Galiciana contribuír á promoción dás augardentes e licores galegos e á conservación destes oficios tradicionais que traballan por manterse non mercado a través dá innovación e a competitividade. É unha honra tamén que ou fagan neste Mercado, xa que un dous nosos principios é a posta en valor da tradición e cultura galegas. Ou día 16 de maio poremos todo ou noso empeño en que vos asistentes á Xornada Gastronómica do Consello Regulador desfruten e aprendan sobre estes produtos amparados baixo as Indicacións Xeográficas dás Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia”.

Así, a xornada do próximo xoves 16 dará comezo ao mediodía coa posta ao dispor do público de seis pratos entre cuxos ingredientes se atopan os Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. Sonia Otero explicou as seis propostas que os establecementos do Mercado A Galiciana ofrecerán ao público:

  • Hummus de Augardente de Herbas de Galicia con totopos
  • Hummus con totopos maridado con Bagazo de Galicia con base de uva godello
  • Patacas cuarteirón con maionesa con Licor de Herbas de Galicia
  • Patacas cuarteirón con alioli maridadas con Bagazo de Galicia con base de uva albariño
  • Alitas ao Licor Café de Galicia
  • Chocolate con Bagazo de Galicia envellecido e escuma aromática

Xa ás 21.00 horas, a vogal do Consello Regulador dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia ofrecerá unha cata-maridaxe gratuíta aberta ao público. As prazas están limitadas a 20 e deberanse reservas enviando un e-mail a eventos@mercadolagaliciana.es, detallando o seu nome e número de teléfono.

Sonia Otero, guiará ás persoas participantes nunha cata polos diferentes destilados autenticamente galego para despois harmonizalos coa degustación dos pratos preparados polos establecementos do Mercado La Galiciana. “A cata contará con algún xogo e con varias sorpresas”, afirmou.

A xornada gastronómica finalizará coa celebración da queimada que, nesta ocasión, elaborarase con Bagazo de Galicia. “Seguro que as persoas que acudan habitualmente a esta actividade poderán apreciar os matices diferenciadores do augardente 100% galego”, concluíu Feijóo.